Welkom cake liefhebbers!

Welkom cake liefhebbers! Mijn naam is Merel, 27 jaar en ik ben de trotse oprichter en cake designer bij Bird on your cake. Ik zal kort iets vertellen over hoe ik op dit punt gekomen ben. Na het afronden van twee super interessante studies, International Hospitality Management (HBO) en English Language & Linguistics (WO), kwam ik erachter dat ik het niet goed kon vinden in deze gebieden. Ik wist niet welke kant ik op wilde gaan en wat voor baan ik ambieerde. Om mijn gedachten te verzetten ben ik mijn hobby gaan oppakken: bakken. Ik kreeg daar zoveel energie van en had er zo veel lol in dat er iets begon te kriebelen van binnen!

Ik ben voor een korte cursus Cake Decorating naar Le Cordon Bleu London geweest. Voordat ik naar Londen ging sprak ik met mezelf af dat als ik na de cursus nog steeds dol enthousiast was over cake decorating ik serieus zou overwegen om hier in verder te gaan. Jullie raden het al... dit beviel zo goed dat ik daarna de eerste stappen naar een eigen bedrijf ben gaan zetten! De laatste jaren is taart steeds belangrijker geworden in Nederland. Taart is natuurlijk iets wat voor elke gelegenheid geschikt is en nergens mag missen! Er zijn tegenwoordig zo veel bakkers en baksters die vanuit huis hun creaties aanbieden, dat ik me begon af te vragen hoe ik mijzelf zou kunnen onderscheiden. Na wat onderzoek besloot ik om op zoek te gaan naar een studie speciaal gericht op taart decoratie. Lastig te vinden zeg! Zeker in Europa zijn de meeste opleidingen gericht op patisserie, wat ik ook echt heel erg interessant vind, maar wat niet mijn doel was. Uiteindelijk ben ik op zoek gegaan naar opleidingen in Amerika en kwam ik terecht bij The International Culinary Center. Deze school bood een zeer specifieke opleiding aan: Cake Techniques & Design. Ik heb me meteen aangemeld en begin mei ben ik voor een paar maanden naar New York verhuisd om deze opleiding volgen. Het was echt fantastisch! Ik heb ongelofelijk veel gebakken, gesmeerd, gemixt, gevuld, het een en ander laten aanbranden en mislukken, maar vooral ontzettend veel geleerd! Het was echt een onwijs gave ervaring om deze opleiding te kunnen en mogen volgen op een school die dit jaar is uitgeroepen tot beste Culinary School van de Verenigde Staten!

Eenmaal terug in Nederland heb ik vaart gezet achter het officieel maken van mijn bedrijf en sinds september 2016 is Bird on your cake een feit en ben ik officieel begonnen als cake designer. Bruidstaarten, verjaardagstaarten, cupcakes, afscheidstaarten, you name it.. ik maak het graag voor je! Via deze blog zal ik jullie op de hoogte houden van mijn bezigheden en creaties. Vragen zijn altijd welkom, stuur me gewoon een email of berichtje via social media. Heerlijk!

#cake #design #bruidstaart #weddingcake

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Zoeken op tags
No tags yet.
Volg mij
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Bird on your Cake

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle

© 2019 by Bird on your Cake